Glutenvrije Pieten

In Nederland heeft 1 op de 100 kinderen de auto-immuunziekte coeliakie. Zij moeten om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet volgen.  De intocht van Sinterklaas is voor hen niet altijd feestelijk. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet, want van kruimels op de handschoen worden zij al ziek. Daarom lopen er sinds enkele jaren ook Glutenvrije Pieten mee tijdens de intocht in Heesch. 

 

Deze speciale Pieten richten zich alleen op de kinderen die glutenvrij moeten eten. Zij hebben voor hen glutenvrije kruidnoten bij zich en geven hen aandacht. Op de foto, een high-five of een dansje, net als alle andere kinderen maar dan glutenvrij en zonder kruisbesmetting!

 

Hoe herkent een Glutenvrije Piet jou?
Print deze vlag, hang 'm aan je pietenmuts of plak 'm om een stokje heen. Als je 'm goed omhoog houdt, ziet Glutenvrije Piet dat jij de glutenvrije kruidnoten mag hebben! Je kunt ook de kleurplaat downloaden, inkleuren en omhoog houden. Verwacht je slecht weer? Dan is lamineren een uitkomst.

 

Hoe herken je een Glutenvrije Piet?
De Glutenvrije Pieten dragen tijdens de intocht in Heesch herkenbare groene pakken. Je kunt ze ook herkennen aan het Glutenvrije Piet logo dat ze bij zich hebben. Let goed op, je herkent ze vast!

 

Heb je vragen of opmerkingen over deze Glutenvrije Pieten? 

Stuur een mailtje naar intochtheesch@gmail.com 

 

 

 

De hoofdsponsors van Sinterklaas Intocht Heesch:

hanegraaf-keukens.png

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.